v f
Hírek, Aktualitások

Október 6-án a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjakén Lucy Kirkwood Munkavégzés során nem biztonságos című darabját mutatjuk be a Kamrában, Máté Gábor rendezésében. Másnap, október 7-én Gogol Háztűznézőjének premierjére kerül sor a nagyszínpadon. Rendező: Ascher Tamás.

Lucy Kirkwood, korátrs angol írónő  az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legtöbbet játszott színpadi szerzője. A Munkavégzés során nem biztonságos című darab, amelyet elsőként a Royal Court mutatott be 2012-ben, a bulvársajtó működéséről szól. Hol a határ a szenzációhajhászásban? Mit tehet az újságírók „áldozata”, ha belemásznak a magánéletébe? Az üdítően friss, szellemes és fájón időszerű darab többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. Szereplők: Tasnádi Bence, Kocsis Gergely, Dér Zsolt, Rujder Vivien, Pelsőczy Réka, Takátsy Péter. Bemutató: október 6. Rendező: Máté Gábor. Dramaturg: Török Tamara. Fordító: Varga Bálint.

Október 7-én Gogol Háztűznéző című komédiáját láthatják nézőink a nagyszínpadon. Nyikoláj Gogol 1832-ben kezdett a Kérők című darab megírásába. A mű lényege ekkor még egy választani képtelen menyasszony és körülötte felvonuló férfiak karikaturisztikus megjelenítése volt. Később Gogol, a kritikák hatására a karakterek mélyebb kidolgozásába kezdett, a cselekményt is átírta. Így vált egy szellemes műből a lélek sötét bugyrait, titkos félelmeit is megmutató komédia. A főbb szerepekben Fullajtár Andreát, Fekete Ernőt, Jordán Adélt, Rajkai Zoltánt és Szirtes Ágit láthatják a nézők. Rendező: Ascher Tamás. Fordító-dramaturg: Radnai Annamária. A darabról Rajkai Zoltánnal beszélgettünk: https://goo.gl/CHjirX

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben