v f
Hírek, Aktualitások

A Jelenkor Kiadó bemutatja Deres Kornélia Bábhasadás és Závada Péter Roncs szélárnyékban című verseskötetét szeptember 20-án 19 órától, az Előcsarnokban.

Závada Péter: Roncs szélárnyékban

Várható megjelenés: 2017. szeptember 7.

„Összegyűjteni mindazt,
ami a fejünk fölött gazdátlanul
köröz, eltérített utasszállítót,
műholdat, űrszemetet, a törmelékből
gyűrűket vonni magunk köré,
félbehagyni az ellipszist, letérni
a kijelölt pályáról.”
/Závada Péter/

zavada viszlay mark kicsi 
fotó: Viszlay Márk

A vágy sötét anyaga. Rejtőző belső tájak, az ellenfény színháza. Vonuló madarak, emberen túli partok. Molekulák koccanása. Kemény varázs és borzongató fenség. Rések az időben, kalandok a nyelv tengerén. Árnyékok az aszfalton. Závada Péter egyre érettebb költészetének sokat ígérő birodalma.
A kötet előjegyezhető a Jelenkor Kiadó honlapján.

Deres Kornélia: Bábhasadás

Várható megjelenés: 2017. szeptember 7.

DeresKorneliacTillaiTamas kicsi 
fotó: Tillai Tamás

A 30 éves szerző visszanéz. A Harminc csúcsáról (30 Peaks) visszatekint. Felcsúsztatja napszemüvegét a fejtetőre, aztán vissza. Belefotóz a szakadékba, szurdokba. De nem ereszti bő lére. Szemlél, szimatol, játszik: visz az irodalmi, színházi, filmes, zenés rengetegbe. Gazdag, bátran csengő. Exkluzív költészet. Ki beszél? Ki nevettet? Szaporodnak, sokszorozódnak a hangok, nézőpontok. Radikális mellérendelés, mégis: fegyelmezett a beszéd. Csendet csinál a fejekben. Bábok leszünk mind, de nem bergmani vagy biológiai értelemben. Átváltozunk, túlélünk, bábozódunk. Egyszer csak nem hasadunk tovább. És Deres nem adja (könnyen) a romantikát. Mert Deres nem felejt. Télen született. Egy Vízöntő. Újrarendezi a világot. Szembenéz, nem szerteszét.
/Pollágh Péter, a kötet szerkesztője/
A kötet előjegyezhető a Jelenkor Kiadó honlapján. 

A két szerzővel Balajthy Ágnes beszélget az Előcsarnokban, a művekből Pálmai Anna olvas fel, Ajtai Péter nagybőgőn kíséri.

Ajtai.bőgő

A belépés ingyenes!

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben