Minden hónap első vasárnapján Mastercard Jazz Brunch című programunkon élőzenével várjuk a K:antinban azokat, akik egy finom, ráérős reggelivel szeretnék kezdeni a hét utolsó napját. Október 1-jén az I.G.E.N. Jazz Band érkezik.

Az őszi MASTERCARD Jazz Brunch sorozatot az I.G.E.N. Jazz nyitja meg, akik az áprilisi nagy sikert aratott bemutatkozásuk után ismét előadják saját szerzeményekből és ismert vagy kevésbé ismert sztenderdekből álló repertoárjukat.
Márkus Norbert jazz zongoraművész egyéni virtuóz technikája egészül ki Djordje Radisavljevic (SRB/H), Erik Aal (NL) és Bagó István színes muzikális világával. Ez a kölcsönhatás azon túlmenően, hogy könnyen befogadható zenei élményt nyújt, képes még azokkal is megszerettetni a műfajt akik eddig idegenkedtek tőle.

A kvartett tagjai egytöl-egyig nagyszerű muzsikusok, akik a jazz szerelmesei. Márkus Norbert jazz zongora művész-tanár 1997-ben végzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén, ahol Gonda János volt a zongoratanára. Ugyanebben az évben felvételt nyert az Amszterdami Konzervatórium jazz tanszékére, ahol a zongora mellett zenekari hangszereléssel és más földrészek népzenéjével foglalkozott. 1999-ben második díjat nyert a Montreux-i Jazzfesztivál szóló zongora versenyén.

(I)stvan Bago (dob)
(G)Djordje "Gyuri" Radisavljevic (tenorszaxofon)
(E)rik Aal (nagybőgő)
(N)orbert Markus (zongora)

IGEN szinhaz

A szerb-magyar Djordje Radisavljevic az Amszterdami Konzervatóriumban Norbert iskolatársa volt, jelenleg is jó barátok. A bőgős a Holland Erik Aal egy Oss nevű város big bandjéből érkezett, együtt játszott többek között Bert Boeren trombitással is. Bagó István már gyerekkorában latin ritmusokat tanult Braziliában , majd a nyolcvanas években az OSZK Stúdióba nyert felvételt.A repertoár Erik és Norbert szerzeményeiből és ismert vagy kevésbé ismert sztenderdek feldolgozásaiból áll. Az együttes ugyan kvartett, de változatos trio formációkban játszanak majd.

Helyszín: K:antin
Időpont: október 1., vasárnap, 11-14 óra

A belépés ingyenes, előzetesen asztalt foglalni a kantin@katonaszinhaz.hu címen lehet.