v f
Hírek, Aktualitások

Március 22-én délután 3-tól a Sufni és színházunk ruhatára ad otthont a Candide animációs televíziós filmsorozat munkálatait bemutató kiállításnak és filmszinkron performansznak.

A Candide Werk egy 13 részes televíziós filmsorozatot mutat be, az egyenként 7 perc hosszúságú epizódjai közül 3 epizód elkészítésébe ad betekintést a stáb.
Voltaire 18. századi műve, amely egyszerre kalandregény és filozófiai gúnyirat, ebben a rajzfilmes adaptációban is megőrzi szatirikus felhangját, a kortárs társadalmi-politikai állapotok iránti kritikus attitűdjét. Az eredeti mű a középiskola 2. osztályában kötelező olvasmány, ezért a sorozat legfőbb célközönsége a tinédzserek és a fiatal felnőttek, amely a film vizuális stílusát is meghatározza. A kreatív producer Iványi-Bitter Brigitta, a rendező Kreif Zsuzsanna és az art director Zétényi Borbála egyaránt Kovásznai György '60-as évekbeli avantgárd stílusát tekintik előfutárnak. A mű adaptációja részben követi az eredeti mű cselekményét, de több ponton kortárs vonatkozások is beágyazódtak a narratívába.

candide werk

A „Candide werk” lehetőséget ad betekinteni a rajzfilm készítésének műhely titkaiba. A készülő film nagy szerencséjére a főszereplők szinkronhangjai, olyan kiváló színészek mint Máté Gábor (Pangloss), Rajkai Zoltán (Candide) és Jordán Adél (Kunigunda). Az eseményen a készítők bemutatják, hogy is készül a rajzfilm szinkronizációja, és mi minden alakulhatna másképp, mint a végleges verzióban.

https://www.facebook.com/candideproduction 

Hírlevél

 

AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

Ajándékozzon kultúrát!

KÉRJÜK, SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJA 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL TÁMOGASSA SZÍNHÁZUNK MŰVÉSZI MUNKÁJÁT!
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT.

ADÓSZÁM: 23395761-2-41

CSAPATJÁTÉKszucs hegy


PÁRTOLÓ, TÁMOGATÓ, MECÉNÁS

VÁSÁRLÁS ÉS BEJELENTKEZÉSVideók


TÖRÖK TAMARA - dramaturg, műfordító

Ithaka
Ürgék
Ürgék - nyílt próba
Ithaka - nyílt próba
Széljegy
Csehov: Pipogya nő - felolvassa: Zsámbéki Gábor
Miskin herceg
Berlin, Alexanderplatz nyílt próba
Balázs Krisztián a Sufni műszaki felelőse
Holt lelkek
Minden kombi cirkó, de nem minde cirkó bojler
Így készül az Ascher Tamás Háromszéken
Minden kombi cirkó.. - nyílt próba
Schőn Edina - K:önyv és Bolt
Gyerekhang program a Katonában
Szacsvay 70!
Háztűznéző
Munkavégzés során nem biztonságos
Radnai Annamária - dramaturg 

További videók