Független szervezők egy több hónapon átívelő beszélgetéssorozatot indítanak a színházi háttérszakmákról. A „Trégerek közt” programot júniusig havonta más-más budapesti színházban rendeznek meg, minden alkalommal más-más háttérszakmát mutat be az adott szakma egy jeles képviselője, valamint tapasztalt színművészek.

A tér, amely az előadás idején a nézők előtt feltárul, töredéke annak, amiben az előadás valójában létrejön. A „Trégerek közt” több hónapon átívelő programsorozat a színház egy olyan oldalát mutatja be, amely szinte mindig sötétben marad, noha sokkal színesebb, mint gondolnánk. Miért ordít a súgó? Miért kellék a szemüveg, ha a táska jelmez? Minek asszisztens egy rendezőnek? Mire ügyel az ügyelő? Mit díszít a díszítő? Minek a mestere a színpadmester? És különben is: mi az a tréger?

Helyszín: Katona József Színház, Sufni
Résztvevők: Tóth Hajnalka öltöztető, Kelecsényi Bernadett fodrász, Jordán Adél és Ötvös András színművészek
Moderátor: Kovács Bálint, újságíró
Szervezők: Bacsó Borbála, Doma Petra, Szélinger Anna, Totobé Anita, Vajdai Veronika, Valkai Andrea

A belépés ingyenes, de a korlátozott számú férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.
Kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy részvételi szándékukat a szinhazi.hatterszakmak@gmail.com e-mail-címen jelezzék. A levél tárgyában az adott alkalom szakmája legyen feltüntetve (pl. fodrász/öltöztető), valamint kérjük, írják meg nevüket, illetve hogy hány fővel érkeznek.

További információkról szintén a szinhazi.hatterszakmak@gmail.com címen lehet érdeklődni, és a program Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/szinhazihatterszakmak/?fref=ts , ahol a további események időpontjait és témáit is nyomon tudják majd követni.