v f
Hírek, Aktualitások

Március 11-én A tökéletes boldogság világa című drámát mutatjuk be a Kamrában, Máté Gábor rendezésében, március 18-án pedig a Hóhérok premierjére kerül sor a nagyszínpadon. Rendező: Gothár Péter.

Frances Ya-Chu Cowhig kortárs kínai-amerikai írónő A tökéletes boldogság világa c. darabjában egy kínai faluban megszületik egy kislány, akinek szülei fiút szerettek volna. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy az újszülött elpusztuljon. A lány mégis életben marad, felnő. Keresi a helyét a különös kínai világban, amely földrajzilag messze van ugyan tőlünk, de a darabban kibontakozó emberi történetek, a nehéz életek, a mélyszegénységben élők kilátástalansága mind részei a mi valóságunknak is.

Szereplők: Mészáros Blanka, Borbély Alexandra, Bán János, Szirtes Ági, Dér Zsolt, Dankó István. Dramaturg – fordító: Török Tamara. Díszlet: Cziegler Balázs. Jelmez: Füzér Anni. Zene: Dargay Marcell. Rendező: Máté Gábor.
Videó:


Március 18-án Martin McDonagh Hóhérok című fekete komédiáját mutatjuk be a nagyszínpadon, Gothár Péter rendezésében.

Mit tehet a világ második legjobb hóhéra Angliában, amikor eltörlik a halálbüntetést? McDonagh legújabb darabja Angliában játszódik, a szereplői angol emberek, ennek megfelelően humora is angol humor, és a középpontjában angliai történelmi esemény áll: a halálbüntetés 1965-ös eltörlése. A Magyarországon is népszerű Martin McDonagh több, mint húsz éve állt elő legelső fekete komédiájával, a Leenane szépe-vel, amelyet azután több, nagy sikerű, szintén ír tárgyú darab követett, mint például a Vaknyugat, amely Gothár Péter rendezésében jelenleg is látható, vagy a Kripli, amely szintén Gothár-rendezésben, tizenkét évig volt műsoron Budapesten. A Tihanyi Ildi jelmeztervezővel készített interjúnk itt található. A szerző Martin McDonagh életéről, életművéről pedig itt olvashatnak bővebben.

Szereplők: Fekete Ernő, Tasnádi Bence, Jordán Adél, Rezes Judit, Mészáros Béla, Bezerédi Zoltán, Kocsis Gergely, Ötvös András, Lestyán Attila, Vizi Dávid, Kovács Tamás, Máté Gábor. Dramaturg: Radnai Annamária, Fordította: Morcsányi Géza. Jelmez: Tihanyi Ildi. Díszlet: Gothár Péter.
Videó:

KÉRJÜK, SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJA 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL TÁMOGASSA SZÍNHÁZUNK MŰVÉSZI MUNKÁJÁT!
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT.

ADÓSZÁM: 23395761-2-41

CSAPATJÁTÉKszucs hegy


PÁRTOLÓ, TÁMOGATÓ, MECÉNÁS

VÁSÁRLÁS ÉS BEJELENTKEZÉSVideók

Széljegy
Csehov: Pipogya nő - felolvassa: Zsámbéki Gábor
Miskin herceg
Berlin, Alexanderplatz nyílt próba
Balázs Krisztián a Sufni műszaki felelőse
Holt lelkek
Minden kombi cirkó, de nem minde cirkó bojler
Így készül az Ascher Tamás Háromszéken
Minden kombi cirkó.. - nyílt próba
Schőn Edina - K:önyv és Bolt
Gyerekhang program a Katonában
Szacsvay 70!
Háztűznéző
Munkavégzés során nem biztonságos
Radnai Annamária - dramaturg

Hírlevél