v f
Hírek, Aktualitások

Januárban színházi nevelési beszélgetés-sorozatot indítunk Szempontváltó címen.

Célunk, hogy új lendületet adjunk bizonyos szakmai diskurzusoknak, egyúttal elősegítsük, hogy új szempontok mentén beszélgethessünk az előadásokról, terminológiáról, elemzési kérdésekről, stb. Kiemelten szeretnénk foglalkozni a szakírói-kritikai megközelítés lehetőségeivel és nehézségeivel, valamint azzal, hogy az egyes programok hol helyezkednek el a színházi/pedagógiai skálán. Minden alkalommal egy-egy előadást, komplex színházi nevelési programot helyezünk a moderált beszélgetés fókuszába, amelyet szeretnénk nyitottá, a kérdések és szempontok ütköztetésének hasznos fórumává tenni.

A következő alkalomak részletei:
- 2017. március 14-én, kedden este 18 órától a Mentőcsónak Egység munkájáról lesz szó.

- 2017. április 4-én, kedden este 18 órától az idén 20 éves Káva - A Résztvevő Színháza Igaz történet alapján című, koprodukciós előadása kerül majd fókuszba. Az előadás a Nemzeti Táncszínház és a Közép-Európa Táncszínház társulatával együttműködve jött létre.

Helyszín: Katona József Színház, Sufni (V. ker., Petőfi S. u.6.)
A beszélgetés résztvevőinek névsorát, a pontos programot a későbbiekben részletesen ismertetjük.

Kérjük, hogy a részvételi szándékot előzetesen jelezzék az edu@katonaszinhaz.hu email címen. A programra szeretettel várunk minden szakmán belüli és kívüli érdeklődőt!