v f
Hírek, Aktualitások

Három bemutatót tartunk a közeljövőben. December 21-22-én a Nóra és a Bádogdob premierjére kerül sor, január 7-én pedig a Nem vagyunk mi barbárokat láthatják nézőink.

December 21-én Henrik Ibsen Nóra – karácsony Helmeréknél című drámáját mutatjuk be a nagyszínpadon, Székely Kriszta rendezésében. A címszerepekben Ónodi Esztert és Fekete Ernőt láthatja a közönség.

A Nóra befejezése 1879-ben botrányt robbantott ki: egy nő elhagyja a férjét és a gyerekeit. 2016-ra új kérdések fogalmazódtak meg, amelyek új válaszokat kívánnak. Lehetséges-e két ember együttélése megalkuvás nélkül? Meddig játszhatóak a leosztott szerepek? Mikor lesz a szövetségből árulás? Nők és férfiak, felnőttek és gyerekek, hatalom, pénz, színlelés - karácsony Helmeréknél.
Szereplők: Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Kocsis Gergely, Keresztes Tamás, Pelsőczy Réka. A gyerekek: Engárd Emil, Varga Zorka, Varga Koppány. Dramaturg: Szabó-Székely Ármin. Jelmez: Nagy Fruzsina. Díszlet: Balázs Juli. Zene: Matisz Flóra. Zenészek: Himmler András, Szalai Álmos.
A Katona blogjára az alkotókkal készült interjúk itt találhatók: Pelsőczy Réka, Nagy Fruzsina jelmeztervező, Balázs Juli díszlettervező. 

December 22-én Günter Grass Bádogdobjának premierjére kerül sor a Kamrában. Rendező: Hegymegi Máté. Főszereplők: Elek Ferenc és Dér Zsolt.

A hároméves Oskar úgy dönt, hogy nem akar felnőni. Miközben belül fejlődik, érik tovább, a teste megmarad gyereknek. A dobolás számra a lázadás és az önkifejezés egyetlen formája. A szétvert bádogdobok halmai mögül azonban felsejlenek a náci gyűlések, az egyre feszülő ellentét a lengyelek és a németek között és mindaz, ami ezt követte. Meddig lehet észrevétlennek, gyereknek maradni? Eljön-e az a pillanat, amikor elkerülhetetlenül felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért és fel kell nőnünk?
Szereplők: Elek Ferenc, Dér Zsolt, Rujder Vivien, Szirtes Ági, Pálmai Anna, Bezerédi Zoltán, Mészáros Béla, Kovács Lehel, Takátsy Péter, Tasnádi Bence. A regényt színpadra alkalmazta: Mikó Csaba. Díszlet: Fekete Anna. Jelmez: Kálmán Eszter. Zene: Kákonyi Árpád, Keresztes Gábor. Dramaturg: Gábor Sára, Bereczki Csilla. 

2017. január 7-én Philip Löhle Nem vagyunk mi barbárok című groteszk társadalmi szatíráját mutatjuk be a Sufniban, melynek középpontjában a menekültkérdés áll. Az előadást Vajdai Vilmos rendezi.

Látszólag egy 21. századi... látszólag egy 21. századi... látszólag egy 21. századi... Nem félünk a... megeszi a lelket. Egy házaspár szomszédjába új lakók... átjönnek, a párok, barátkoznak, isznak, vitatkoznak, lapos tévé – ám egy viharos éjszakán kopogtat egy idegen. Egyik pár kidobja, másik beengedi. De lám csak, krimi ez?
Szereplők: Fullajtár Andrea, Dankó István, Rajkai Zoltán, Pálos Hanna. Dalszöveg: Máthé Zsolt. Fordította: Kerényi Gábor. A szöveget átdolgozta: Peer Krisztián. Dramaturg: Török Tamara.

 

Hírlevél

 

AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

Ajándékozzon kultúrát!

KÉRJÜK, SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJA 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL TÁMOGASSA SZÍNHÁZUNK MŰVÉSZI MUNKÁJÁT!
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT.

ADÓSZÁM: 23395761-2-41

CSAPATJÁTÉKszucs hegy


PÁRTOLÓ, TÁMOGATÓ, MECÉNÁS

VÁSÁRLÁS ÉS BEJELENTKEZÉSVideók

Ürgék
Ürgék - nyílt próba
Ithaka - nyílt próba
Széljegy
Csehov: Pipogya nő - felolvassa: Zsámbéki Gábor
Miskin herceg
Berlin, Alexanderplatz nyílt próba
Balázs Krisztián a Sufni műszaki felelőse
Holt lelkek
Minden kombi cirkó, de nem minde cirkó bojler
Így készül az Ascher Tamás Háromszéken
Minden kombi cirkó.. - nyílt próba
Schőn Edina - K:önyv és Bolt
Gyerekhang program a Katonában
Szacsvay 70!
Háztűznéző
Munkavégzés során nem biztonságos
Radnai Annamária - dramaturg 

További videók